Većina ljudi osjeća se bolje ako izgledaju mlađe. No, starenje je nezaustavljiv proces pa se niti starenje kože ne može zaustaviti. Starenje, utjecaj UV zraka, pušenje te hormonalni status utječu na pojavu bora na koži. Paralelno djeluje i sila teža koja povlači kožu i uzrokuje njezinu „obješenost“.

 

Dermalni fileri (kožna punila)

 

Upotrebljavaju se za poboljšavanje izgleda izglađivanjem bora i nabora na dijelovima lica kojima ste nezadovoljni, kao što su brazde između nosa i usana te sitne bore oko očiju. Ona poboljšavaju elastičnost kože i daju vam svježiji i mladenački izgled. Kožnim punilima ponovno se stvara volumen lica popunjavanjem obraza, što im daje mladenački, svjež izgled, ili poljepšavaju usne, dajući im puniji oblik te profinjeniji i pomlađen izgled.

Na tržištu je prisutno nekoliko vrsta kožnih punila, u Poliklinici se najčešće koristimo hijaluronskom kiselinom, jer se ona prirodno stvara u našem tijelu, znači nije strani materijal, postepeno se razgrađuje, a nema nuspojava.

Juvéderm ULTRA

fileri

Juvéderm ULTRA je jedino punilo s hijaluronskom  kiselinom kojemu je dodan lidokain za bezbolan postupak i jedino punilo koje  ima FDA (Američka agencija za hranu i lijekove) potvrdu da djeluje 12 mjeseci.

Jedinstvena  kohezivna nježno tečna formula ovog dermalnog punila omogućuje:

  • nježnije ubrizgavanje ravnomjernije raspoređivanje u  koži bez grudica poboljšanu preciznost kod  injektiranja.

Kod 75 % pacijenata održalo je stupanj popravka u trajanju do jedne godine. Injektira se  u srednji do duboki sloj kože za popravak umjerenih ili jakih bora i brazdi, kao što su nazolabijalne brazde.

Postupak s kožnim punilima ne zahtijeva anesteziju, jedino se područje koje se tretira umrtvi hladnim oblogom ili anestetičkom kremom. Postupak je jednostavan i jasan te se može izvesti u 10 minuta.

 

Botox®

Botox® se upotrebljava da se na najmanju moguću mjeru smanji vidljivost bora zabrinutosti, bora mrštenja medu očima, sitnih bora s vanjske strane očiju i bora smijeha. To je najpopularniji oblik liječenja dubokih bora koji pomaže da se poboljša mladenački izgled i elastičnost kože.

Botox je u kliničkoj upotrebi cca 20 godina. Od toga, skoro 10 godina je odobren za kozmetičke indikacije (bore).

Premda su rezultati injekcije Botoxa vrlo brzo vidljivi (5-7 dana), vaše lice ne izgleda kao “smrznuto”. Aktivnost mišića na koje djeluje Botox jednostavno je znatno smanjena, tako da još uvijek postoji mogućnost mrštenja i ostale mimike, ali bez bora i brazdi.

Efekt Botoxa traje cca 4 mjeseca, a nakon toga supstanca postupno nestaje iz organizma, a izgled lica se tada vraća u početno stanje (kao prije tretmana). Pacijenti nakon prve aplikacije često odabiru regularni tretman (tipično 2-3 puta godišnje).

Botox djeluje samo na mišiće koji su smješteni ispod kože, tako da nema prepreke za primjenu na sve tipove kože (svijetla ili tamnija put) bez opasnosti promjene pigmenta.

Postupak varira od osobe do osobe, ovisno o tome što pacijent očekuje i stupnju bora koje se tretiraju. Botox je u pravilu rezerviran za područje čela te bora oko očiju, dok se u donjim dijelovima lica koriste kožna punila.

Područja koja se najčešće tretiraju Botox terapijom:

  • horizontalne bora sa čela
  • vertikalne bore na čelu (iznad korijena nosa)
  • sitne bore sa vanjske strane očiju (bore smijeha)
  • plitke bore donjih očnih kapaka
  • sitne bora iznad gornje usne, oko kuta usne (marionetske bore)
  • bore sa brade
  • bore sa vrata

Naručite se/ informirajte se online ili nas nazovite na 023/309-065 ili 023/309-066.