RAZMIŠLJATE O POVEĆANJU GRUDI?

Operacija grudi je jedna od najpopularnijih kozmetičkih zahvata na koje se danas odlučuju žene. Bez obzira da li želite podići grudi, povećati ih ili smanjiti, stručnjaci Poliklinike Mešter omogućit će Vam najbolji mogući izgled vaših grudi.

augumentacija-prije-i-poslije

OPERACIJA POVEĆANJA GRUDI

Operacija povećanja grudi najčešća među operacijama dojki, nakon koje se značajno popravlja samopouzdanje kod žena. Ako ste nezadovoljni s veličinom svojih grudi, savjetujemo da dođete na konzultacije s našim stručnjacima. Tijekom konzultacije kirurg će s vama razgovarati o svim detaljima povećanja grudi: pripremi za operaciju, veličini implantata, tipu implantata, oporavku od operacije, očekivanjima i mogućnostima. Također će se napraviti prva foto dokumentacija koja je bitna za kasniju usporedbu i kontrolu rezultata.Implantati koje koristimo su:Oba tipa implantata imaju doživotno jamstvo na kvalitetu, te se podrijetlo i kontrola kvalitete može pratiti putem serijskog jedinstvenog broja koji svaki implantat ima, te je dio vašeg otpusnog pisma.No, bez obzira na doživotnu garanciju,svugdje u svijetu (tako i kod nas) praksa je da se implantati zamjenjuju nakon desetak godina.Kod povećanja grudi iznimno nam je važno da izgled dojke s implantatima bude maksimalno prirodnog izgleda, bez obzira na traženu veličinu.

ZAŠTO POVEĆATI GRUDI?

 • Povećava se samopouzdanje i osjećaj ženstvenosti
 •  Osjećaj zadovoljstva vlastitim tijelom
 • Vizualno jednake i lijepe grudi
 • Možete nositi odjeću koju ste oduvijek htjeli nositi
 • Povratak lijepog izgleda grudi nakon poroda ili gubitka većeg broja kilograma

 DOGOVORITE BESPLATNU KONZULTACIJU

CIJENA OPERACIJE POVEĆANJA GRUDI

Ne postoji jedinstvena cijena ove operacije za svaku pacijenticu i za svaki slučaj. Naime, više faktora utječe na cijenu, ovisno o tomu da li radimo ponudu za cijeli paket (od predoperativnog pregleda, operacije, pregleda anesteziologa, steznika itd.), do tipa implantata i načina plaćanja.

PRIPREMA ZA OPERATIVNI ZAHVAT

Nakon što ste se informirali o osnovama operacije grudi, mnoge pacijentice žele znati što ih očekuje prije operacije i kako se mogu pripremiti za zahvat.Prije operacije svakako treba napraviti slijedeće pretrage:povećanje grudi

 • krvne pretrage (kompletna krvna slika, sedimentacija, jetrene probe (AST, ALT, GGT), urati, glukoza, mali koagulogram)
 •  krvna grupa i RH faktor
 •  ultrazvuk dojki
 •  EKG
 •  pregled interniste, pregled anesteziologa

Ako ste pušač, svakako prije bilokoje operacije (ne samo povećanja grudi) trebate sasvim smanjiti broj cigareta dnevno ili potpuno prestati i to barem mjesec dana prije operacije.
Nemojte uzimati aspirin ili kortikosteroide ili preparate koji mogu utjecati na vrijeme krvarenja prije operacije. O svim lijekovima koje možda uzimate, svakako se trebate savjetovati s liječnikom prilikom predoperativnog pregleda.
Na dan operacije obavezno morate biti natašte (ništa jesti ni piti) najmanje 6-7 sati prije operacije.
Sve informacije koje se tiću vaše operacije bit će vam osobno prezentirane, a pokrivaju:
• što činiti na dan operacije
• upute o postoperativnoj njezi i kontrolama nakon operacije

ODABRALI STE OPERACIJU POVEĆANJA GRUDI ZA SEBE?

Postoji mnogo razloga zašto žene odabiru operaciju povećanja grudi za sebe, a neki od razloga su slijedeći:Želite se konzultirati s našim stručnjacima ili zatražiti pregled? Nazovite nas na telefon 023/309-065 ili nas kontaktirajte na mail: info@poliklinika-mester.hr

Ako vas muči veličina ili oblik grudi, ili vas smeta asimetričnost grudi (jedna veća od druge),  znajte da niste jedina žena koja se nosi s takvim problemima. Naši kirurzi izvedu velik broj različitih zahvata na grudima svake godine i mi u potpunosti razumijemo da postoje mnogi razlozi zašto se žene odlučuju za operaciju povećanja grudi, podizanja i/ili smanjenja grudi. Specijalizirani smo za sve tehnike operacija dojki.

KOJE VRSTE IMPLANTATA KORISTIMO?Mentor silikonski implantati

Implantati za dojke generalno mogu biti okrugli i anatomski. Svi se sastoje od opne i želatinastog silikonskog sadržaja suvremene izrade. U Poliklinici Mešter koristimo najpoznatije i najkvalitetnije implantate proizvođača Allergan, Polytech, Mentor, Silimed. Svi implantati imaju doživotnu garanciju, što znači da cijelo vrijeme koje ostaju u tijelu neće se oštetiti, istrošiti niti promijeniti oblik. To se svakako odnosi samo na implantat, ne na samu dojku.

KOJI SU RAZLOZI ZA POVEĆANJE GRUDI?

 • popraviti samopouzdanje i sliku o sebi
 • povećati grudi koje se nisu razvile do kraja
 • postići skladnu, proporcionalnu figuru tijela na kojem sva odjeća puno bolje stoji
 • ponekad su razlog za operaciju asimetrične grudi što može jednostavno riješiti umetanjem implantata različite veličine u jednu i drugu dojku
 • nakon mršavljenja ili nakon prestanka dojenja, često ostaju prazne, obješene grudi. U nekim slučajevima potrebno je napraviti kombinirani zahvat podizanja grudi (Mastopeksija) i umetanja implantata da bi se postigao zadovoljavajući efekt.