Naša najveća slabost je u odustajanju. Najsigurniji put ka uspjehu je da uvijek pokušamo barem još jednom.“ Thomas A. Edison

Debljina danas pogađa pripadnike svih društvenih slojeva i jedan je od pokazatelja pogrešne prehrane. Prehrana je istovremeno uzrok, posljedica i odraz našeg zdravlja i životnog stava.

Prihvatljivi postotak masnog tkiva kod muškaraca je 15-20%, a kod žena 20-25%. Pretilost (debljina) je najrasprostranjenija bolest suvremenog čovjeka od koje u razvijenim zemljama svijeta pati svaka treća žena, svaki četvrti muškarac i svako peto dijete.

Najćešći razlog debljine je prekomjeran unos hrane u odnosu na tjelesnu aktivnost. Debljina je složena interakcija genetskih, psiholoških, socioekonomskih i kulturalnih faktora.

Našalost, debljina nije samo estetski problem, već donosi niz zdrastvenih problema. Ako ste i Vi suočeni s problemom debljine koja će ili već jest postala problem vašeg zdrastvenog stanja, te ga želite rješiti, mi Vam nudimo stručnu pomoć. Važno je da ste psihički spremni na taj korak, da imate snažan motiv, da želite biti zdravi i želite dokazati da Vi to možete, te da  imate podršku obitelji.

Akupunktura je učinkovit način da smanjite težinu, ali da bi postigli svoj cilj, morate biti strogi prema sebi što se tiće prehrane. Pridržavanjem dijetalnog programa potpomažete djelotvornost akupunkture.

Kako se to izvodi?

Akupunkturolog će identificirati akupunkturne točke na vašem tijelu, pri čemu se usredotočuje na probavni sustav za brzi metabolizam masti, te na uklanjanje toksina iz tijela.

Ako morate skinuti veći broj kilograma, tretmani akupunkturom mogu potrajati kroz duži period, jer se ne može očekivati da se dugo nakupljane masti mogu isčistiti iz organizma u roku od par tjedana ili dana. Tretmani bi se trebali organizirati 3-5 puta tjedno.

Za skidanje 5-10 kilograma, tretmani akupunkture traju kroz 3 do 5 tjedana, osvino o Vašem metabolizmu. Sam tretman traje 30 do 45 minuta, a izvodi se pomoću sterilnih iglica kojima se vrši pritisak na posebne akupunkturne točke na tijelu. Igle će stimulirati u tijelu ispuštanje endorfina.

Za uspjeh u mršavljenju uz pomoć akupunkture važno je da ne preskačete i ne izostajete s dogovorenih tretmana, jer tako dolazi do prekida i smanjenja uspješnosti terapije akupunkturom. Jedino upornošću možete postići svoj cilj!

Naše tijelo ima oko 2.000 akupunkturnih točaka i svaka točka , ima različit aspekt liječenja. Zapamtite da je metoda akupunkture samo pomoćno sredstvo za mršavljenje, te je neophodno kombinirati je s dijetalnom prehranom i povćanom fizičkom aktivnošću.

S promjenom Vaših prehrambenih navika, povećanjem tjelesne aktivnosti i akupunkturom koja će smanjiti Vašu napetost, apetit i regulirati metabolizam, zasigurno ćete biti zadovoljni rezultatom, kao i mnogi prije Vas.

Dr. Damir Mišlov
specijalist neurologije, akupunkturolog