Synocrom je sterilna, apirogena, izotonična, viskoelastična otopina za intraartikularnu primjenu (iniciranje u šupljinu zgloba koljena). Djeluje kao viskoelastični dodatak sinovijalnoj tekućini koljenog zgloba. Također je injiciran kao viskoelastični aditiv za druge sinovijalne zglobove.

Djelovanje:

Svi sinovijalni zglobovi, posebice oni koji nose težinu, sadrže viskoelastični natrij–hijaluronat. Ova tvar posjeduje svojstva podmazivanja i apsorpcije udaraca, čime omogućuje normalnu i bezbolnu pomičnost zglobova. U pacijenata s degenerativnim promjenama u zglobovima (osteoartroza), viskoelastičnost sinovijalne tekućine značajno je smanjena; ovo rezultira bitnim povećanjem mehaničkog stresa na zglob te daljnjom degenacijom zglobne hrskavice (ograničeni i bolni pokreti zgloba). Intraartikularna primjena natrij-hijaluronata visoke čistoće, koji posjeduje dobra viskoelastična svojstva, može poboljšati kvalitetu pomazivanja zgloba. Svojstva podmazivanja i apsorpcijae udaraca ovog proizvoda smanjuju bol i poboljšavaju pokretljivost. Ovaj učinak može trajati nekoliko mjeseci nakon slijeda pet intra-artikularnih injekcija.

Sastav:

1 ml Synocrom-a sadrži 10.0 mg natrij hijaluronata zajedno s natrij-kloridom, natrij-monohidrogen-fosfatom, limunskom kiselinom i vodom za injekcije (aqua pro injectionem). Synocrom je 1%-tna vodena otopina.

Indikacije:

Bol i ograničena pokretljivost kao posljedica degenerativnih ili traumatskih promjena sinovijalne ovojnice zgloba.
Kontraindikacije, nuspojave, interakcije:
Synocrom se ne smije davati pacijentima za koje je poznato da su preosjetljivi na neku od komponenti. Budući da se ovaj proizvod primjenjuje kao intrartikularna injekcije, pacijente s bakterijskim artritisom treba isključiti iz terapije kako bi se izbjegle moguće komplikacije. Nakon primjene Synocrom-a pacijenti mogu osjetiti lokalne simptome u tretiranom zglobu (bol, toplina, crvenilo i otok). Preporuča se postavljanje ledenog obloga na tretirani zglob kroz 5 do 10 minuta. U slučaju izljeva praćenog jakom boli, tekućina se mora ukloniti iz oboljelog zgloba. Trenutno ne postoje podaci o nepodnošenju Synocrom-a i drugih intraartikularnih otopina.

Primjena:

Uklonite injekciju koja je već spremna za uporabu iz sterilnog spremnika, lagano odvrnite gumeni čep luer-lock zaštitnog adaptera, pričvrstite odgovarajuću iglu i lagano je uvrnite dok ne bude čvrsto na mjestu. U isto vrijeme može se tretirati više zglobova.

Doziranje:

Synocrom se ubrizgava u koljeni zglob 3 do 5 puta u razmacima od tjedan dana. Slijed od 5 injekcija može djelovati 6 mjeseci, ovisno o težini bolesti zgloba. Terapija se može ponoviti.

 

Ukoliko imate pitanja ili se želite naručiti, možete nas kontaktirati mailom ili na tel: 023/309-065.