CO2 / Nd:YAG / Er:YAG TRETMANI KOŽE

Prekrasna, mlađa i čista koža danas je dostupnija nego ikad prije, zahvaljujući napretku laserske tehnologije. Stoga vam prvi u Hrvatskoj donosimo ultra-pulsni frakcijski CO2 laser i FOTONA SP DYNAMIS PRO Nd:YAG / Er:YAG laser koji svojim izuzetnim mogućnostima omogućuje rješavanje različitih problema kože:

  • Izuzetno učinkovito rješavanje plitkih i dubokih bora
  • Melasme i pjega i mrlja po koži
  • Ožiljaka od akni, opekotina i ozljeda
  • Dubokih pora i općenitog izgleda kože
  • Strije

Koji oblik terapije CO2 ultra-pulsnim frakcijskim laserom ili Nd:YAG / Er:YAG laserom će biti potreban za rješavanje određenog problema kože odredit će liječnik prilikom konzultacija. Izuzetno je važno pridržavati se uputa koje vam liječnik daje, kako bi se izbjegle moguće komplikacije nakon tretmana.

Koliko je tretmana potrebno?

Ovisno o problemu koji se rješava ovim laserskim tretmanima, bilo da je riječ o borama, fotostarenju, melasmi, ožiljcima ili dubokim porama kože, strijama bilogdje na tijelu, može se raditi o 1 do 5 tretmana, u razmacima od više tjedana.

Isto tako, ovisno o problemu koji rješavamo, terapija  laserom može se kombinirati sa drugim terapijama poput HydraFacial tretmana, mezoterapije, hijaluronskih filera, Botox-a i pomlađivanja matičnim stanicama te lipotransferom masti.

Oporavak nakon tretmana frakcijskim laserom

Terapija frakcijskim laserom je brza i učinkovita laserska procedura, a ovisno o dubini prodiranja laserske zrake ovisi i vrijeme oporavka. Općenito se oporavak može podijeliti u 2 faze:

Faza I: 4-8 dana nakon tretmana – koža je oštećena i postupno se stvaraju krastice koje će do kraja prve faze nestati. Obavezno izbjegavati izlaganje suncu i koristiti visoki zaštitni faktor, terapijsku kremu koju propiše liječnik.

Faza II: 3-6 tjedana nakon tretmana – koža je roze boje, mlada i nježna koža koju treba također čuvati od izlaganja suncu. Visoki zaštitni faktor je obavezan.

ODRŽITE MLADOLIKI IZGLED

Koji se dijelovi tijela mogu tretirati  laserom?

Laserom mogu se tretirati gotovo svi dijelovi kože. Mogu se tretirati i tamniji i svijetliji tipovi kože. Najćešće tretiramo kožu lica, vrata i dekoltea te ruku. Istim laserom, sa odgovarajućim nastavcima, radi se i rejuvenacija vagine koja nudi revolucionarna rješenja na neka od vrlo učestalih problema u žena: inkontinencija, suhoća vagine i vaginalna opuštenost kao rezultat jednog ili više vaginalnog poroda.

Kako funkcionira frakcijski laser?

Frakcijski laser koristi laserske zrake 10600 nm koje ciljaju različite dubine dermisa i epidermisa. Laserska zraka o ovim sustavima ima vrlo visoku sposobnost vezanja na vodu u vašoj koži. Stoga kada se laserska zraka primjeni, ona vaporizira sloj kože na kontroliranoj dubini prodora zrake. Budući da je prodor i mjesto udara laserske zrake strogo kontroliran i vrlo ograničen, okolno tkivo koje laserska zraka nije tretirala započinje sa „samozacjeljivanjem“. To je prirodni proces ogranizma prilikom kojeg se stvara novi kolagen, koji je zaslužan za čvrstoću i otpornost kože.

Prije tretmanaPoslije tretmana

 

Kako izgleda tretman laserom?

Prvim dolaskom se uglavnom ustanovi problem koji želimo riješiti i prema tome se određuje tip i broj terapija koje će se napraviti. Ponekad je potrebno napraviti „probni uzorak“ negdje na skrivenom dijelu kože, kako bi i pacijent i liječnik imali priliku vidjeti učinak na pojedinoj koži.

U pravilu će tretman laserom, ovisno o površini kože koja se tretira, trajati od 30 do 60 minuta. Kod dubljih laserskih tretmana, liječnik će prije samog laserskog tretmana primjeniti odgovarajući oblik lokalne anestezije. Ponekad nije potrebna uopće (kod plitkog laserskog pilinga), dok kod dubljih tretmana se može koristiti anestetska krema ili čak lokalni blok lidokainom.

Nakon tretmana, tretirano podučje bit će crveno i blago naotečeno, dok će se u narednih 1-2 dana koža dodatno crveniti, oticati. To je normalni dio oporavka, bitno je da se pritom pridržavate uputa koje vam liječnik daje.

Kada možete očekivati rezultate?

Kada se CO2 frakcijski laser ili Nd:YAG laser koristi za tretiranje problema poput hiperpigmentacije, efekt se može vidjeti unutar 1-2 tjedna nakon tretmana. Općenito, nakon 2-3 tjedna se može primjetiti bolji tonus kože, bolja zategnutost kože. No, važno je reći da se puni rezultat tretmana CO2 frakcijskim laserom, koji je zapravo kolagen koji preoblikuje izgled same kože, može primjetiti 3 do 4 mjeseca nakon tretmana.

Za tretmane poput uklanjanja i ublažavanja ožiljaka od akni, opekotina, rezova ili smanjenja bora, potrebno je više mjeseci kako bi se razvio puni učinak laserskog tretmana.

Rizici tretmana  laserom

CO2 ultra-pulsni frakcijski laser te ND:YAG i ER:YAG su laseri 4. kategorije kojim može rukovati samo educirano medicinsko osoblje, odnosno liječnik. U takvim uvjetima, tretmani su sigurni za pacijenta. Ovisno o vrsti tretmana, pacijent dobiva sve potrebne upute i informacije o rizicima i njezi kože tijekom oporavka. Najvažnije što pacijent može učiniti da bi osigurao željeni ishod, bez naknadnih rizika u tijeku oporavka jest da se pridržava uputa koje dobiva od liječnika od kojih je najvažnija zaštita od sunca. Pridžavanjem uputa će se spriječiti nastajanje naknadnih infekcija i komplikacija, te postići željeni učinak na koži.

Za bespatne konzultacije i više informacija, možete nas kontaktirati mailom ili na tel: 023/309-065.