Na plaži, zamatate svoj najveći ručnik za plažu oko bokova i nogu….ne oblačite odjeću koja ističe površinu kože na stražnjici i bedrima?

Što što pokušavate skriti? Bokove i noge, naravno…točnije, celulit koji osim što izgleda poput narančine kore, čini da se osjećate starijom, ružnijom i debljom…

Celulit je uzrokovan protruzijom subkutanog maskog tkiva u dermis stvarajući dermalno-subkutano čvorove – nakupine masnog tkiva. Celulit se sastoji od specifične kombinacije masti, otpadnih tvari i vode koji formiraju kvrgavu masu zarobljenu u fibroznom potkožnom tkivu.

Od 85% do 98% žena ima razvijen celulit u nekom od stadija, posebno nakon 30-te godine. Pojava celulita nije vezana uz debljinju: mnoge žene s normalnom tjelesnom težinom imaju problem celulita, budući da se radi prvenstveno o genetskom, hormonskom i anatomskom problemu.

Što poduzeti u vezi celulita?

Žene koje se trude riješiti problem celulita ciljanim vježbama za područje nogu i bokova nažalost nemaju uspjeha. No, trčanje, pješačenje, vožnja biciklom, rolanje, ples, plivanje – sve su to aktivnosti koje potiču metabolizam i pokreću učinkovito sagorjevanje masnih nakupina.

Osim fizičke aktivnosti i prehrana sa smanjenim udjelom masti učinkovito može držati „celulit na minimumu“. Pokušajte držati unos masti na 25% od ukupnih dnevnih potreba kalorija.

Kako se riješiti celulita?

LIPOSUKCIJA je izvrsna metoda za uklanjanje dijela masnih stanica ispod kože i popravljanje ukupnog izgleda i kontura tijela, no nije posebno učinkovita protiv celulita. Može pomoći donekle u izgledu kože.

MEZOTERAPIJA je nekirurška neinvazivna metoda učinkovita kod rješavanja celulita i oblikovanja tijela. Mezoterapija uključuje ubrizgavanje specifične otopine vitamina, aminokiselina i lijekova u površinu kože na problematičnim dijelovima tijela.

Rezultati koji se dobivaju mezoterapijom su dramatični. Nakon završene serije mezoterapijskih tretmana, obično u periodu od 3 mjeseca (po jedan tretman tjedno), pacijenti primjećuju napredak u kvaliteti kože, manje neravnina na koži te značajno smanjenje celulita.

Naručite se/pitajte nas

Da li Vas možda zanima: