FOTONA 4D FACELIFT -pravi laserski facelift bez operacije!

FOTONA 4D laserski FACELIFT je uzbudljivi, inovativni nekirurški tretman zatezanja kože za žene i muškarce, pogodan za sve tipove kože. 4D laser kombinira 4 istovremena tretmana koristeći dvije komplementarne valne duljine, pri čemu omogućuje sigurno zatezanje opuštene i naborane kože, brišući s lica znakove starenja.

Faktori koji mogu utjecati na elasticitet kože su pušenje, tip kože (osobe sa svjetlijim tenom i plavim očima su izloženiji oštećenjima kože od sunčevih zraka), genetski faktor, tip frizure (ukoliko je kosa kroz niz godina puštena, pokriva veći dio kože i štiti ga od foto starenja), tip oblačenja (ponovno određuje pokrivenost kože, a samim time zaštitu od sunca), svakodnevne aktivnosti i vrsta posla (neke su osobe svakodnevno više izložene suncu zbog prirode posla kojim se bave).

U donjem i srednjem dijelu lica, tretman pune debljine kože maksimalno stimulira prirodnu proizvodnju elastina i kolagena. Dodatno se u istom tretmanu radi i osvježavanje i rejuvenacija (pomlađivanje) čitave kože lica i/ili vrata.

Kako se izvodi 4D lift kože?

  • Prvi korak 4D FACELIFT tretmana je jedinstveni postupak SMOOTH®.  Cijela površina obraza i usana se  kroz usnu šupljinu  tretira neablativnim infracrvenim svjetlom, koristeći Er:YAG laser, kako bi se postigao efekt zatezanja, povećanja volumena i obnavljanja kolagena iznutra prema van. Ovim postupkom se postižu pliće nazolabijalne i melomentalne bore (bore koje idu od nosa pored usana do brade) i veći volumen usana.
  • U drugom koraku se primjenjuje Nd:YAG  FRAC3® postavka lasera. Ovim se tretmanom postiže podizanje, obnavljanje i zatezanje izvana, po obrazima i dužinom čeljusti.
  • Treći dio tretmana se izvodi pomoću Nd:YAG lasera FOTONA PIANO moda. Kontrolirano duboko zagrijavanje tkiva se primjenjuje u određenom trajanju. Na taj način se potiče zatezanje i obnavljanje kolagena i elasticiteta u dermisu i epidermisu.

Revolucionarni ultra-dugi pulsni FOTONA PIANO mod omogućuje duboko prodiranje Nd:YAG zraka kojim se zagrijava ciljani sloj kože, istovremeno zadržavajući epidermis neoštećenim, uz minimalni osjet nelagode u pacijenta. PIANO mod djeluje na osobit način, zagrijavajući super dugim pulsevima u točno određenom trajanju, točno do faze termalne relaksacije epidermisa i ostalih kožnih struktura poput korjena dlake i krvnih žila u koži. Budući da PIANO mod ne izaziva inicijalne visoke izboje temperature u epidermisu, ovakav način laserskog zatezanja kože predstavlja najsigurniji način prodiranja i tretiranja dubljih slojeva kože.

Laser valne duljine 1064 nm pokazao se izvrstan u ciljanju kolagena i stvaranju novog kolagena u koži, što dovodi do efekta zatezanja kože.

  • I konačno, četvrti korak je lagani prijelaz kože Er:YAG laserom u SupErficial™ modu, kako bi se postiglo zaglađivanje i osvježavanje kože, ujednačenog izgleda.

BEZ OPERACIJE. BEZ BOLI. BEZ DUGOTRAJNOG OPORAVKA. BEZ MODRICA.

FOTONA 4D laserski tretman zatezanja kože izvodi se u POLIKLINICI MEŠTER. Nema rezanja, paljenja, šivanja i uklanjanja kože. Nema injekcija. Nema krvarenja, stvaranja podljeva i modrica, ni ožiljaka. Nakon tretmana, koža može biti crvena i nadražena nekoliko dana. Ne preporučuje se korištenje make-upa prvi i drugi dan, no ukoliko je neophodno može se staviti medicinski mineralni puder.

Osjet prilikom tretmana može varirati od laganog peckanja i nelagode, no zahvat nije bolan i nema potrebe za lokalnom ili općom anestezijom. Nakon tretmana, većina pacijenata tvrdi da im se koža čini i osjeća kao da su izgorili na suncu. Nakon tretmana, pacijent može odmah ići kući.

FOTONA 4D laserski lift kože radi se u pravilu u 3 ponavljanja, sa 2 tjedna razmaka između svakog tretmana. Većina pacijenata primijeti razliku već nakon prvog tretmana, a rezultati se postepeno sve više uočavaju, posebno nakon ponovljenih tretmana. Vaši prijatelji i poznanici mogu primijetiti da izgledate mlađe, svježe, naspavano, bez da mogu točno odrediti kojem ste se tretmanu podvrgnuli. Nakon što se napravi 3 tretmana, proizvodnja kolagena i elastina u koži se nastavlja narednih 6-9 mjeseci, zbog čega ćete izgledati sve mlađe i svježije u tom periodu. Nakon tog perioda, nastavlja se prirodni proces starenja kože.

Kao i svaki drugi estetski tretman, trajnost FOTONA 4D facelifta nije vječna. Očekuje se da će rezultati pomlađene i osvježene, zategnutije kože biti vidljivi kroz 2 godine od tretmana. Kako biste osigurali dužu trajnost rezultata, savjetujemo jedan ponovljeni tretman otprilike svakih 18 mjeseci. Ovaj tretman je posebno pogodan za osobe koje ne žele koristiti dermalne filere i Botox te kao tretman održavanja svježe, zategnute kože nakon kirurških facelift zahvata.

Svaki tretman 4D FOTONA facelifta traje otprilike 1 sat. Ukoliko se tretman radi i na drugim dijelovima, poput vrata, trajanje tretmana može biti i do 90 minuta.

Nisu poznati dugoročni rizici tretmana.

FOTONA 4D LIFT zahvat ne može učiniti kožu pretjerano zategnutom ili bilokakvu promjenu samog oblika lica. Cilj ovog tretmana jest obnavljanje i pomlađivanje kože.

Kako bi se postigao potpuni napredak u mladenačkom izgledu lica i vrata, preporučljivo je prije ili u periodu između FOTONA 4D FACELIFT-a odraditi 10-tak tretmana TEENLIFTING-a glave i vrata kojim se vraća tonus mišića lica i vrata. Na taj način se postiže potpuno pomlađivanje koje se može usporediti samo sa efektom punog pravog kirurškog facelifta, ali bez ožiljaka od reza, dugotrajnog oporavka. Više o TEENLIFTING-u, jedinstvenoj i zaštićenoj metodi, pročitajte ovdje.