Mezoterapija je medicinski tretman kože kojim se kožu hrani amino kiselinama, vitaminima, anti-oksidantima, faktorima rasta – PRP i hijaluronskom kiselinom kako bi se postigao učinak glatke, blještave i čvršće kože. Osim lica i tijela, također se tretira i vlasište radi postizanja pojačanog rasta kose.

Microneedling ili mezoterapija se izvodi pomoću injektora U225 kojim se ubrizgava unaprijed definirana mirko količina mezoterapijskog koktela ili Plazma Rich Platelet pripravka u kožu. Tretman je potpuno bezbolan zahvaljujući posebnom i jedinstvenom izumu francuskog liječnika, mezo-injektoru U225 koji posjedujemo među prvima u Hrvatskoj.

Ubrizgavanjem unaprijed definiranog koktela postižu se više koncetracije faktora rasta, pojačana proizvodnja kolagena i elastina u koži koja je nahranjena i dubinski osvježena.

Tretman može potrajati oko 30-45 minuta, dok se nakon tretmana može zadržati blago crvenilo na tretiranom području kroz 24 sata. Rizik od infekcije je, zahvaljujući mezo-injektoru U225 minimalan jer se mikro incizije od uboda zatvaraju u roku 10 do 15 minuta nakon tretmana.

Rezultati se počinju zapažati unutar 3 dana od tretmana. Optimalni učinak se postiže nakon 5-6 tretmana koji se izvode u razmacima od 2 do 4 tjedna.

Dobiveni rezultati sjajne i osvježene, čvršće kože se održavaju u pravilu ponavljanjem mezoterapije 2-3 puta godišnje.

Što možete očekivati od tretmana mezoterapijom i PRP tretmanom?

  • Pojačanu hidrataciju kože
  • Smanjena vidljivost finih bora na koži
  • Koža sjaji nakon tretmana
  • Kod pacijenata mlađih od 30 godina mezoterapijom se prevenira stvaranje finih prvih bora
  • Koža izgleda zdravije kod svih dobnih skupina
  • Smanjena vidljivost ožiljaka od akni i strija
  • Smanjena alopecija (opadanje kose) i aktiviranje rasta kose kod žena i muškaraca (androgena alopecija)